Foto: SVT

Hoppas på permanent lokal för EU-migranter

Uppdaterad
Publicerad

Dagverksamhet för EU-medborgare vid Folkets hus i Malmö kan fortsätta hela året, om kommunstyrelsen beslutar om extra pengar.

– Vill vill fortsätta stödja det här, säger Carina Nilsson, (S), kommunalråd för omsorgsfrågor.  

I lokalen vid Folkets hus på Nobeltorget har EU-medborgare kunnat vända sig för att duscha, få mat och tvätta sina kläder. Information om till exmepel bidrag och vilkor har kunnat ges av personalen från Skånes stadsmission.

Nu hoppas organisationen få ett uttökat anslag av Malmö stad för att kunna driva verksamheten året ut.

– Vi hoppas på långsiktiga lösningar i Malmö för att täcka behoven för EU-migranterna, säger Birthe Wallin, direktor på Skånes stadsmission, till Skånska Dagbladet.

Sociala resursnämnden har eskat pengar, närmare bestämt 1,2 miljoner kronor fårn kommunstyrelsen för att verksamheten ska kunna fortästta året ut.

– Vi tror på arbetet och ser att det har en funktion att fylla, det säger Carina Nilsson (S), kommunalråd för omsorgsfrågor. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.