Foto: Mikael Nilsson

Morddömd son ändrade sin berättelse

Uppdaterad
Publicerad

Mordet var oplanerat och utfördes i all hast. Men det faktum att offret var gärningsmannens mor och att hon mördades i sitt hem är försvårande omständigheter.

Därför dömer hovrätten över Skåne och Blekinge den 25-årige sonen till 16 års fängelse för mord, och skärper därmed tingsrättens dom på 15 års fängelse.

Sonen nekar till brott. I de nya förhör som hållits efter tingsrättsdomen har han ändrat sin historia. Från att tidigare ha berättat att han hittade mamman död i hemmet säger han sig vara vittne till mordet, och pekar ut en annan person som skyldig. Rätten bedömer däremot inte hans berättelse som trovärdig.

Enligt domen dog kvinnan av strupgrepp och två knivsnitt i halsen. Vid tiden för mordet var den 25-årige sonen skyldig sin mamma pengar, vilket enligt rätten kan vara ett tänkbart motiv.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.