Carl P Herslow. Foto: Scanpix

Husrannsakan hos Carl P Herslow

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gjort husrannsakan hemma hos Skånepartiets ledare Carl P Herslow, som av barnrättsorganisationen Erikshjälpen polisanmälts för brott mot upphovsrättslagen.

– Vi har säkrat vissa beslag, det är allt jag kan säga, säger kammaråklagare Henrik Samuelsson till TT om tillslaget på måndagen.

Han är specialiserad på immaterialrätt och leder utredningen mot Herslow, som i en bok om islam använde en text om könsstympning som skrivits för Erikshjälpens tidning.

Organisationen anser att den retorik och den människosyn som Herslow ger uttryck för står i direkt strid med Erikshjälpens värderingar och kräver att hela upplagan dras tillbaka.

– Han förnekar brott å det bestämdaste, säger Herslows advokat Theodor Nordenadler, och framhåller att man inom organisationen i stället borde vara glad över att texten återgavs i boken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.