Foto: SVT

Ilir Latifi tog sin första seger

Uppdaterad
Publicerad

MMA-fightern Ilir Latifi från Malmö tog på lördagen sin första UFC-titel i London.

Tre minuter var allt Ilir Latifi behövde. Sedan hade han kopplat strypgrepp på Cyrille Diabate – och plockat hem vinsten.

– Det här är min största seger i min karriär, sade UFC-svensken efter mötet i 02 Arena i London.

Inför UFC-debuten i Stockholm fick den 30-årige malmöbon bara tre dagars varsel när han hastigt hoppade in i stället för Alexander Gustafsson.

Det var ett upplägg som resulterade i en förlust.

Till galan i London anlände Latifi i stället med ett välplanerat och långt träningscamp bakom sig som resulterade i en klar seger mot fransmannen Cyrille Diabate.

– Helt otroligt. För tio, femton år sedan kollade jag själv på UFC och nu slåss jag där – och vinner. Det är ett av de bästa ögonblicken i mitt liv, sade Latifi.

Som om inte det vore nog.

Matchen slutade precis enligt den bild han hade målat upp.

Efter en avvaktande start fick Latifi ner Diabate i golvet, kopplade grepp om huvudet och släppte aldrig innan fransmannen gav upp.

– Det är en form av strypning som jag har tränat på länge. Det har gått bra på träningen, så till 90 procent var jag säker på att jag skulle avsluta på det här sättet, sade han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.