Foto: SVT

Inställda tåg i Skåne

Publicerad

Banarbeten på flera sträckor i Skåne i påsk gör att tågen inte kan gå som vanligt. Bussar ersätter de inställda avgångarna.

Sedan natten till i går lördag pågår ett arbete mellan Hässleholm och Höör. Det gör att Pågatågen på sträckan Höör–Kristianstad och Öresundstågen på sträckan Höör–Hässleholm är inställda.

Buss ersätter mellan Höör och Hässleholm, och Öresundstågen mot Kristianstad gör extra uppehåll i Vinslöv och Önnestad för att kompensera för de uteblivna Påagatågen.

Det arbetet ska vara avslutat tidigt på måndag morgon.

Nattarbeten

Sent på söndagskvällen påbörjas två andra arbeten som ska göras under natten och beräknas vara färdiga tidigt på måndagsmorgonen.

Mellan 22.10 på söndagen och 7.00 på måndagsmorgonen kan inga tåg gå mellan Malmö och Lund. Öresundståg till och från Göteborg och Helsingborg omleds på Lommabanan, och stannar inte i Lund utan går direkt från Kävlinge till Malmö. Buss ersätter de inställda tågen.

Mellan 23.00 på söndagskvällen och 5.00 på måndagsmorgonen pågår arbeten på Öresundsbron som gör att alla Öresundståg mellan Köpenhamns flygplats och Lund är inställda och ersatta med buss.

Enligt Skånetrafikens webbplats är deras reseplanerare uppdaterad med de aktuella ersättningsbussarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.