The Hives Niklas Almqvist i rätten

”Jag känner hat”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen startade rättegången i målet mellan The Hives och Tambourine Studios i Malmö. Bandet kräver Tambourine Studios på över fem miljoner kronor.

De fem medlemmarna i rockgruppen The Hives menar att Tambourine Studios, som under åren 2002 till 2009 agerade som rockbandets ekonomiske förvaltare, har misskött bokföringen.

– Jag tror det kommer visa sig ganska tydligt under den här rättegången vilken skit det är vi har dragits med under de här åren, säger The Hives-gitarristen Niklas Almqvist.

Tambourinemålen

Andra målet i musikhärvan

Det här är det andra målet i den härva som den svenska musikbranschen genomgått de senaste åren. I våras förlorade The Hives en tvist med The Cardigans och dömdes till att betala 24 miljoner kronor till bandet. I rätten målades då bilden upp av ett komplicerat lånesystem mellan band på Tambourine studios.

– Det är mycket känslor som kommer tillbaka, sådant man hinner glömma bort lite mellan varven, säger Niklas Almqvist.

Tambourine motsätter sig

Tambourine Studios kräver nu i sin tur 570 000 kronor av The Hives, men Niklas Almqvist är säker på att rätten kommer att gå på bandets linje.

– Om man tittar på det som lämnats in i form av skriftlig bevisning, både från våran och deras sida, så vore jag urblåst om jag trodde vi skulle förlora, säger han.

Sydnytt har sökt Tambourine Studios för en kommentar.

Rättegången började på måndagsmorgonen i Malmö tingsrätt och beräknas pågå under tolv dagar.

Vår tidigare rapportering om musiktvisten finns i länkarna till höger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tambourinemålen

Mer i ämnet