Kärlek på äldreboendet

Uppdaterad
Publicerad

Det är aldrig för sent för en kärlekshistoria. Edvin, 92, och Märta, 94 blev kära i varandra på äldreboendet på Råå utanför Helsingborg. Nu är de förlovade och vill inspirera andra som blir kära på äldre dar.

– Jag är så glad och fäst vid Märta och jag kände en naturlig närhet till henne som om vi hade känt varandra hela livet, säger Edvin, som startade sin uppvaktning med att bjuda på lite whisky.

Märta föll för Edvins charm. Hon hade varit änka i 35 år när hon blev kär i Edvin.

– Det finns inga ord. Det måste upplevas, säger Edvin.

Det dröjde inte länge innan Edvin och Märta förlovade sig. Är man 90+ och har bestämt sig finns det ingen anledning att vänta.

– Jag fyller 94 om en månad och Edvin är 92 så vi är inga barnungar men vi är lika kära som dem, säger Märta och Edvin instämmer.

– Att man kan träffa någon när man är så till åren komma är unikt. Det känns helt underbart, säger Märta. Hon önskar att andra skulle få uppleva detsamma.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.