Foto: Mikael Nilsson

Kraftig villabrand i Kristanstad – en person saknas

Uppdaterad
Publicerad

En villa har totalförstörts vid en brand i Österslöv utanför Kristianstad. En man i 30-årsåldern saknas.

– Vi vet inte var han är, säger räddningsledare Peter Rosenqvist.

En villa i Österslöv utanför Kristianstad förstördes vid en kraftig brand natten till söndagen.

Räddningstjänsten fick larm om branden strax efter halv ett på natten mot söndag. I den branddrabbade villan ska tre personer bo, varav två av dem befann sig på annan ort.

Men den tredje boende, en man i 30-årsåldern, uppges vara saknad.

– När vi kommer till platsen får vi veta att det saknas en person, och vi vet fortfarande inte om han är kvar i huset, säger Peter Rosenqvist, räddningsledare vid Kristianstads räddningstjänst.

Släckningsarbetet tog ungefär fem timmar, och räddningstjänsten fick förstärkning från närliggande orter. Totalt var det 15 brandmän som arbetade med att släcka branden.

Villan är totalförstörd.

På söndagsförmiddagen pågick fortfarande eftersläckningsarbete. Därefter, när det svalnat, kommer polisen utreda orsaken till branden.

Det fanns ingen spridningsrisk alls, säger Peter Rosenqvist.

Enligt TT ska en granne till familjen hade försökt ta sig in i huset men inte lyckats. Han brandskadades och fördes till sjukhus.

Väg 2060 som löper utanför villan stängdes av under släckningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.