Foto: MimmiKarlsson-Bernfalk

”Jag jobbar kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en turbulent tid på tidningen Norra Skåne krävde facket på onsdagskvällen att chefredaktören Mimmi Karlsson-Bernfalk ska avgå. Nu uppger hon för SVT att hon stannar.

– Det här leder inte till någonting. Att jag jobbar kvar. Norra Skåne kommer ut som vanligt imorgon också, säger chefredaktören Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Tidigare under kvällen hade journalistklubben ett möte där tidningens journalister enades om att chefredaktören Mimmi Karlsson-Bernfalks förtroende är kört i botten.

Norra Skåne i blåsväder

– Hon har brustit som ansvarig utgivare, en roll där man förväntas fungera som en vägg mot yttre påverkan, säger Torbjörn Wester, ordförande för journalistklubben på Norra Skåne till SVT Sydnytt.

Det rådde fullständig enighet bland medlemmarna om uttalandet. Men Mimmi Karlsson-Bernfalk är inte förvånad.

– Det var väntat. Jag vet att alla medarbetare inte står bakom det här och att jag har ägarnas stöd. Det är de som tillsätter och avsätter en chefredaktör, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Men betyder det inget att en enad journalistklubb kräver att du avgår?

– Jag utgår ifrån att vi kan hantera den här situationen professionellt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norra Skåne i blåsväder

Mer i ämnet