Kräver omröstning mot shopping

Uppdaterad
Publicerad

Idag lämnas drygt 7 000 namnunderskrifter med krav på folkomröstning om byggandet av  köpcentret C4 Shopping utanför Kristianstad till kommunfullmäktiges ordförande.

Den proteströrelse som samlat in namnunderskrifterna är oroliga för att centret kommer att utarma handeln i Kristianstads centrum. Namnunderskrifterna uppges vara tillräckligt många för att fullmäktige måste ta upp frågan.

Det planerade köpcentret i Hammarslund är på 63.000 kvadratmeter och är tänkt att innehålla dagligvaror, shopping och volymhandel, dvs stora butiker med byggvaror och hemelektronik. Projektet har hittills beviljats tillstånd av kommunen och beräknas få sitt första hela försäljningsår 2016.

Men protestgruppen anser att etableringen kan få svåra konsekvenser för handeln i centrum och lyfter fram utvecklingen i andra städer, som t.ex Helsingborg, Borlänge, Trollhättan och Uddevalla.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.