En kvinnlig tågvärd attackerades med kniv på ett tåg i Skåne på lördagskvällen. Enligt polisen greps en 29-årig man av vakter på platsen. Foto: TT

Kvinnlig tågvärd knivskuren i Lund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig tågvärd i 30-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha knivskurits i halsen av en resenär. En 29-årig man har gripits, uppger polisen.

Den kvinnliga tågvärden skulle försöka avhysa en bråkig resenär som då drog fram en kniv. Enligt en poliskälla på plats, ska kvinnan ha blivit knivskuren i halsen.  Misshandeln skedde på ett X2000-tåg på väg från Stockholm till Köpenhamn. Larmet kom in till polisen 17.58.

Den kvinnliga tågvärden skadades allvarligt och ytterligare en tågvärd chockades av händelsen.

– I samband med en avhysning av en stökig resenär på Lunds station tog han fram en kniv, säger Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour till TT.

Den gripne mannen misstänks för försök till mord, enligt polisens ledningscentral.

Tågvärden fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund med allvarliga skador.

– Hon är knivskuren och kom in med allvarliga skador men läget är stabilt, säger Anna Möller, pressinformatör på Region Skåne till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.