Lättare sjukanmäla sig i Skåne

Publicerad

Det ska bli lättare att sjukanmäla sig på Försäkringskassans webb. En ny tjänst införs som gör att man kan skicka in läkarintyg elektroniskt.

Den nya tjänsten Mina intyg samlar läkarintyg från hälso- och sjukvården digitalt. Lanseringen av tjänsten sker landstingsvis och Region Skåne tillhör de första som får den.

Tjänsten Mina intyg och Försäkringskassans tjänst Mina sidor kan kommunicera med varandra, och i och med det kan man skicka med läkarintyget då man ansöker om sjukpenning via Försäkringskassans webbplats.

– Genom att ansöka om sjukpenning på Försäkringskassans webbplats och samtidigt bifoga läkarintyget, kan vi påbörja handläggningen snabbare. Eftersom ansökan inte kan sändas iväg om inte vissa centrala delar är ifyllda, är fler ansökningar kompletta från början, säger områdeschef Ingvar Stevensson i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.