• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Pappan lider av allvarlig psykisk sjukdom

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-årige man i Lund som erkänt att han mördade sin fru och parets spädbarn i december förra året lider av en allvarlig psykisk störning.

Mannen bedöms vara allvarligt psykiskt störd vid såväl gärningarna som vid undersökningstillfället, visar ett rättspsykiatriskt utlåtande. Det innebär att 30-åringen inte bör dömas till fängelse.

Mannen larmade själv om en olycka i Dalby stenbrott utanför Lund sent på kvällen den 9 december. Nedanför klipporna hittades frun och parets spädbarn svårt skadade. Senare erkände 30-åringen i förhör att han mördat sin familj.

Dubbelmord i Dalby

I samband med häktningsförhandlingen uppgav hans advokat Per Schånberg att mannen har gjort utlandstjänst som militär.

– Jag vet inte om det har påverkat honom, men det vill jag naturligtvis att en rättspsykiatrisk utredning ska ta fasta på och se om det kan påverka. Han kan ju ha upplevt saker som kan ha påverkat hans psyke, sade advokaten då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Dalby

Mer i ämnet