MFF-supports bilder från läktarbråket mot FC Köpenhamn 2005 Foto: ur amatörvideo

Malmös supportrar bojkottar MFF

Uppdaterad
Publicerad

En gammal konflikt gör att supporterklubben MFF Support inte tänker stötta Malmö FF under lagets möte med FC Köpenhamn under en träningsmatch i sommar. Supporterklubben uppmanar sina medlemmar att inte gå på matchen.

Bakgrunden letar sig tillbaka ända till 2005 då MFF-supportrar hamnade i bråk med den danska polisen på Parken. Efter en utdragen rättsprocess friades Malmö-supportrarna men de upplever att de trots det har svartmålats av FC Köpenhamn.

MFF Support är därför mycket missnöjda med att Malmö FF, trots den tidigare konflikten, anordnar träningsmatch mot FC Köpenhamn. På sin hemsida skriver supporterklubben:

”MFF Support har upprepade gånger av denna anledning påtalat olämpligheten i att anordna träningsmatcher mot FCK och anser det vara respektlöst mot MFF-supportrar i allmänhet och mot dem som utsattes för misshandeln på Parken i synnerhet. Vi finner det nu ännu en gång felaktigt att arrangera en vänskapsmatch mot FC Köpenhamn.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.