HIF:s Mattias Lindström slår in 1-1 under påskdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Halmstads BK och Helsingborgs IF på Örjans Vall i Halmstad. Foto: TT Nyhetsbyrån

Måltorkan slut när HBK slog HIF

HBK lämnade allsvenskans jumboplats när de slog Helsingborg med 2–1 i fotbollsallsvenskan.

Efter sju halvlekar utan att få in en enda boll i allsvenskan gjorde Halmstad mål igen – tre veckor efter lagets första.

I sommarvädret på Örjans Vall drömstartade HBK i båda halvlekarna mot Helsingborg. I tredje minuten sköt Johan Blomberg en exakt frispark från 25 meter. 1–0-bollen flög i en båge förbi en passiv Pär Hansson och in vid hans högra stolpe.

I fjärde minuten av andra halvlek sparkade Kristinn Steindorsson in 2–1 på en målvaktsretur från Hansson efter att Gudjon Baldvinsson först avslutat.

Helsingborgs mål prickades in av Mattias Lindström efter en halvtimme.

Det var en tät och fysisk match med tuffa närkamper. HIF var något bättre i första halvlek, men Halmstad vässade till sig ordentligt efter paus. Då klev hallänningarna upp i högre positioner, krympte ytorna för gästerna och pressade dem till misstag. HBK skapade rejält med målchanser och säsongens första seger var välmotiverad – och viktig.

Halmstad klev upp från sistaplatsen och ligger nu jämsides med Helsingborg på fyra poäng.