Foto: Mikael Nilsson

Fyra anhållna för misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under söndagsnatten fördes till sjukhus med allvarliga skador vårdas fortfarande på sjukhus. Fyra personer har anhållits.

Mannen kom in till akuten efter att ha  blivit knivskuren i stadsdelen Lindängen i Malmö natten till söndagen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Larmet från lägenheten kom in till polisen strax före klockan ett.

Tolv personer befann sig i lägenheten när polisen kom dit. Samtliga hämtades in till förhör.

Fyra av dem anhölls under söndagsförmiddagen.

-Vi kan säga så mycket som att det är fyra av dem vi förhört under natten. Men mer om vilka de är kan vi inte gå in på, säger Bo Lundqvist på Länskrinimialpolisen i Skåne.

Den man som knivskars vårdas fortfarande på sjukhus, men hans tillstånd uppges nu vara stabilt. Rubricering misstänkt mordförsök ligger kvar.

-Nu fortsätter vi med fler förhör som ska göras. Den tekniska undersökningen ska fortsätta, och så ska vi göra omfattande dörrknackning i området, säger Bo Lundqvist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.