Foto: SVT

Männen som misshandlade polis släpps

Uppdaterad
Publicerad

De två unga män som anhölls för en misshandel av en polis i Skanör på måndagseftermiddagen har idag släppts fria, det berättar åklagaren Linda Rasmussen för SVT Sydnytt.

Anledningen till frisläppandet är att de båda männen, som är i tjugoårsåldern, inte tros försvåra den utredning som väntar.

– De har förhörts i närvaro av en försvarsadvokat och efter att jag tagit del av de förhören så har jag beslutat att de ska släppas fria, säger Linda Rasmussen. Jag vill inte gå in på om de har erkänt, säger hon, men jag kan säga så mycket att jag inte ser att de skulle kunna skada utredningen i ärendet, menar hon.

Fortfarande misstänkta

Att de inte kan försvåra utredningen skulle kunna tolkas att de båda har erkänt att de misshandlat polisen, eller att vittnen har pekat ut dem, men åklagaren är mycket förtegen om vad som sagts i förhören och hur de båda ställt sig till misstankarna. Brottsrubriceringen är fortfarande misshandel men den kan komma att ändras.

– Jag har ännu inte hunnit titta på allt material i ärendet och jag vet inte heller hur pass skadad polisen blev så jag måste titta på det innan jag exakt kan säga hur det här slutar, menar åklagaren. De är just nu fortfarande misstänkta, på sannolika skäl, för misshandel, säger Linda Rasmussen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.