Måns Zelmerlöw är i final i Melodifestivalen 2015. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Måns klar för final

Uppdaterad
Publicerad

Måns Zelmerlöw är klar för final i Melodifestivalen tillsammans med pojkbandet JTR.

– Fram till halv åtta i dag var jag superavslappnad. Sedan, pang, så var det precis som 2009, säger Måns Zelmerlöw efteråt delfinalen i Örebro.

Till finalen kommer scennumret att utvecklas, lovar han, och sången. För trots finalplatsen är han inte helt nöjd med sin insats.

– Nästa gång kommer jag att sjunga bättre. Första versen... Det var så mycket nervositet och det är svårt att sjunga lågt när man är nervös. Det lät grumligt, säger Måns Zelmerlöw.

”Sprängdes i öronen”

JTR är nöjda med sitt framträdande, men när det stod klart att bröderna var i final och låten skulle framföras på nytt råkade en av dem ut för någonting oväntat.

– Jag råkade höja ljudet i min hörsnäcka så att det typ sprängdes i öronen, säger John Andersson.

Innan programmet drog igång möttes numren som skulle komma att bli kvällens vinnare bakom scenen.

– JTR kom in i min loge och sa, ”vi önskar verkligen att vi är lika coola och har lika mycket rutin när vi är 28. Det värmde väldigt mycket, säger Måns Zelmerlöw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.