Marta klar för tre år med Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart att den brasilianska fotbollsstjärnan Marta fortsätter i FC Rosengård. Klubben meddelade tidigare i dag att man skrivit ett kontrakt på tre år.

28-åriga Marta Vieira da Silva beskrivs ofta som världens bästa fotbollsspelare på damsidan. Och nu är det alltså klart att hon stannar i Sverige, Malmö och FC Rosengård i åtminstone tre år.

Själv kunde hon inte medverka på dagens presskonferens eftersom hon är på landslagsuppdrag med Brasilien. Men den forna lagkamraten i Umeå IK, Karolina Westberg, som nu är vice ordförande i FC Rosengård är mycket glad över Martas beslut.

– Alltså det betyder jättemycket, hon är den största stjärnan vi har inom svensk fotboll. Det finns ingen som drar lika mycket publik till matcherna som hon gör, eller som får skriva så många autografer. Det känns fantastiskt att en spelare som hon väljer att spela i Sverige, säger Karolina Westberg.

Marta med i beräkningen

Många av de allsvenska klubbarna på damsidan har under året kämpat med ekonomin och så även Rosengård som nyligen genomgått ett stålbad för att klara verksamheten de kommande åren. Och värvningen av Marta sägs inte äventyra klubbens ekonomi.

– Nej, jag tror nästan den är en fördel för oss. Vi har faställt en budget i november och inom den budgetramen så hade vi Marta, säger Håkan Wifvesson, ordförande FC Rosengård.

Exakt vilken lön Marta får vill klubben inte avslöja, men det handlar inte om några fantasisummor.

– Marta är en av våra tre bättre betalda spelare, med de ligger i paritet med varandra, säger Håkan Wifvesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.