Foto: Jan-Erik Henriksson/TT

MFF:are glänste i EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF-försvararen Erik Johansson, med förflutet i Falkenberg och i Gais, var snudd på prickfri i sin första ”riktiga” landskamp.

Hur var det på planen?

-Ganska stabilt, vi har koll på dem och framåt får vi det spel vi vill med vändningar och kommer till inlägg. Vi hade tålamodet och vi får dit två mål. Jag tycker att vi gör det ganska bra och får hål på dem till slut.

Johansson kastades in med kort varsel. När Pontus Jansson, den tänkte ersättaren till Mikael Antonsson, fick besvär med en höftböjarmuskel i torsdags, kom startbeskedet från förbundskaptenen Erik Hamrén.

-Först och främst var det kul att få beskedet och sedan blir man taggad att få spela sin första tävlingslandskamp. Det är ett EM-kval också så det var väldigt kul.

Och för din del?

-Egentligen inte så jobbig match för oss mittbackar. De lyfte lite längre bollar och det var det enda vi hade att hantera, säger Johansson.

Redan på tisdag lär han få en ny chans, i landskampen mot Iran på Friends.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.