Simon Kruse misshandlades av spansk polis när han skulle se Champions Leaguematchen. Foto: SVT

MFF-fan slogs av spansk polis

Uppdaterad
Publicerad

19-årige Simon från Malmö reste till Madrid för att se favoritlaget MFF spela mot Atlético Madrid. Men det som skulle bli en härlig fotbollsupplevelse slutade med tre batongslag i huvudet från en spansk polis. Nu polisanmäler Simon händelsen. 

– Det var en resa som vi hade sett fram emot väldigt mycket, men som blev till en mardröm, säger en bedrövad Simon Kruse.

En timme innan matchen utbröt tumult på läktaren. Språkförbistring och missförstånd om var supportrarna fick vara ledde till att en annan MFF-supporter fördes bort av poliser. När Simon frågade vad som skulle hända med supportern fick han batongslag i huvudet till svar. 

– Jag kommer ihåg att jag vaknar upp och har fingrar i halsen för att de ska hålla min tunga uppe. De har gjort mun-mot-munmetoden och min bror står framför mig och gråter. Det var jobbigt.

Även Malmö FF reagerade starkt på polisens agerande i Madrid. Efter Champions Leaguematchen tog man sin kritik till UEFA.

– Vi var förvånade och besvikna över det sättet som de tog emot oss och våra supportrar på plats. Det var offensivt och  aggressivt på ett sätt som vi inte tyckte det var läge för, säger MFF:s säkerhetschef Peter Narbe.

– Man blir ju rädd. Vad kommer hända nu? Och vad hände med personen som de tog? Vi har fortfarande hans kamera. Var är han nu? Vi vet ingenting, säger Simon upprört.

Han känner sig chockad efter det som inträffat och har bestämt sig för att anmäla händelsen till den svenska polisen.

– Det bemötandet som vi fått där nere  är helt oacceptabelt. Det är bara att anmäla, och det är det jag ska göra nu.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.