Polisen söker en gärningsman efter att en person hittad misshandlad till döds i centrala Skurup. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt yxmord i Skurup

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har dödats i centrala Skurup i Skåne, polisen misstänker mord eller dråp. Enligt uppgifter till SVT attackerades mannen med en yxa.

Ett större område i centrala Skurup spärrades av.

– Vi måste säkerställa om dådet har begåtts där kroppen hittades eller om det har skett på annan plats, säger Stephan Söderholm pressinformatör vid Skånepolisen.

Polisen genomsöte området på jakt efter vapen eller andra brottsverktyg.

Enligt uppgifter till SVT har mannen attackerats med en yxa, något som polisen inte ville bekräfta på lördagskvällen.

– Han har utsatts för grovt våld med ett tillhygge. Vi har inlett en förundersökning om mord, säger Stephan Söderholm.

Avled av sina skador

Det var vid halvfemtiden på eftermiddagen som  polisen fick  larm om ett bråk i närheten av järnvägsstationen i Skurup.

Ambulans och flera polispatruller skickades till platsen där man kunde konstatera att den misshandlade mannen hade avlidit av sina skador. Offret identifierades senare som en man i 35-årsåldern som är boende på orten.

Det var mycket folk i rörelse i området under eftermiddagen och det är troligt att det finns flera vittnen till händelsen. Ingen har gripits för dådet, som i nuläget rubriceras som mord eller dråp.

– Man just nu inne i ett känslig läge i utredningen. Utredarna har arbetat väldigt intensivt under natten med att bearbeta vittnesuppgifter som man tog in igår, säger Patric Fors informatör på Skånepolisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.