Morddrama i villaidyllen

Uppdaterad
Publicerad

Falsterbo är skådesplats för en serie mord i den nya författarduon Micke Hansen och Christina Olséni debutroman.

– Det börjar med en död man i sandbunkern på hål 2 på Falsterbo golfklubb. Den döde är klubbens omstridde ordförande, Sven Silfverstolpe, berättar Micke Hansen.

De som hittar honom är en kvartett med äldre golfspelare som är ute och tjuvspelar tidigt på morgonen innan några andra golfare är kommit till banan.

Kanske är någon av dem skyldig. Det ligger två golfbollar i bunkern.

Har någon av bollarna träffat Silfverstolpe i huvudet och bragt honom om livet?

– Tanken var att jag skulle skriva själv och Micke skulle skriva själv men vi kom på att det var bättre att skriva tillsammans, säger Christina Olséni, en av författarna till boken ”Badhytten” och hennes medförfattare Micke Hansen fyller i:

–  Det blev en lyckad kombo för Christina ville skriva deckare och jag ville skriva humor.

Kriminalkomedi

Han säger att det föll sig naturligt att de skulle skriva en komisk deckare tillsammans. Båda bor i Vellinge kommun men inte i Skanör eller Falsterbo. De vill ha lite distans till sina offer och gärningsmän.

– Det är inte så rått och blodigt för vi är inte så glada för det, säger Micke Hansen.

De båda författarna har andra karriärer vid sidan om skrivandet. Christina är civilekonom och entreprenör och Micke är artist, låtskrivare och manusförfattare. Många barn känner honom som en av de lustiga bröderna i gruppen Doris & Knäckebröderna där Micke är karaktären Hilding, den smarte av bröderna.

Tillsammans har de långt framskridna planer på att skriva fler böcker i serien ”Mord i Falsterbo”.

– Nästa bok är på gång, säger Christina Olséni, den ska handlar om fågeskådare.

Mycket research

De hittar inspiration på Falsterbonäset men försäkrar att alla personer är fiktiva.

– Möjligen finns det en hel del Micke i en del av karräktärerna, säger Christina.

De har gjort en hel del research och varit med fågelskådare, på nattklubben Strandbaden när det var 30+ och hängt med golfspelare på klubben.

– Vi tror att böckerna kommer att uppskattas även utanför Falsterbonästet och vi har en karta i boken så de som vill kan gå runt och se var händelserna i boken utspelas, säger Micke Hansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.