Bo Håkansson Foto: Johan Wessman/News Øresund

Näringslivsprofil död i motocrossolycka

Uppdaterad
Publicerad

En av Skånes ledande näringslivsprofiler, affärsmannen Bo Håkansson, har avlidit i en motocrossolycka på sin gård Farstorp utanför Eslöv. Han blev 67 år.

Olyckan inträffade i söndags, uppger Magnus Bolmsjö, vd i medicinföretaget Prostalund där Håkansson var styrelseordförande, för TT. Olyckan anmäldes samma dag till polisen som dock inte känner till några detaljer.

Håkansson har de senaste 40 åren varit verksam som entreprenör och huvudägare i en lång rad skånska företag. Han var med och byggde upp bolag som Active Biotech, Active Capital, Peltor, Nedermann, Biolin Scientific, Wihlborgs AB, Wilh Sonesson (i dag Midsona) och Hansa Medical.

Han var fram till sin död styrelseordförande i, förutom Prostalund, Hansa Medical och Exini Diagnostics samt i sina egna investeringsbolag Farstorp Invest och Farstorps gård. Han var också ordförande i Malmö börssällskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.