Nu är det två män som äter korv på bilden Foto: Ingrid Folkesson/P3 Morgonpasset

Ny korvreklam vid kiosken i Simrishamn

Uppdaterad
Publicerad

P3 Morgonpasset ville bevisa att det inte är samma sak med en man som äter korv och gjorde en egen bild. Nu hänger den på korvkiosken i Tobiksvik.

Bilden på kvinnan med de röda läpparna som äter en korv har skapat stor debatt i veckan. Åsikterna är många och det har uppmärksammats långt utanför Sveriges gränser.

Många tycker att debatten är löjlig, att bilden är helt okej, men det är också många som tycker att bilden uppenbart sexualiserar kvinnan.

”Ingen slump att det är en kvinna”

Vissa har också menat att könet på personen på bilden inte spelar någon roll. Något som P3 Morgonpasset tog fasta på när de valde att göra en egen bild.

– Vi försökte bevisa att det inte kunde vara en man, det är inte en slump att det är en kvinna på bilden, sa Rikard Diego i Morgonpasset på fredagsmorgonen.

Och nu har alltså Jörgen Andersson som driver korvkiosken i Tobiksvik valt att själv hänga upp Morgonpassets bild där två män äter en korv.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.