EU-migrantlägret i Pildammsparken i Malmö. Foto: TT

Kvinna attackerades i tältläger

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan låg och sov när förövaren attackerade. Det är andra misshandeln av EU-migranter i Malmö på en vecka.

– Kvinnan klagade på huvudsmärtor och blev körd med ambulans till sjukhus, uppger polisen informatör Kim Hild.

Misshandeln, som nu utreds som ett hatbrott, ska ha skett vid halv fyra-tiden, i EU-migranternas uppehållsplats i Pildammsparken i centrala Malmö.

Gärningsmannen ska ha använt sig av någon form av tillhygge när han gått till attack mot kvinnan. En anmälan upprättas om misshandel och utreds även som hatbrott.

Kan misshandeln ha ett samband med förra veckan misshandel av en EU-migrant i Pildammsparken?

– i nuläget gör vi ingen sådan koppling, men utredning har inte helt kommit igång än, säger Kim Hild.

Så sent som förra lördagen blev en annan EU-migrant misshandlad. Även det ska ha skett på uppehållsplatsen i Pildammsparken. Mannen både misshandlades och hotades efter att han talat på ett möte, arrangerat av Feminstiskt initiativ.

Hitills har ingen gripits för de båda händelserna.

I lägret har ett 20-tal EU-migranter bott, men personal från Malmö har i veckan övertalat ungefär hälften av dem att flytta till ett tillfälligt evakueringsboende. Kommunen vill att hela lägret ska vara borta inom högst en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.