Vattnet har sjunkit undan, och ett stort gapande hål i asfalten är det enda som vittnar om fredagskvällens kaos i Lund. Foto: Richard Lööf

Oklart vad som orsakade läckan

Uppdaterad
Publicerad

Själva läckan i Lund är nu lagad, men hur den kunde inträffa är det än så länge ingen som vet.

Till följd av fredagens läcka i Lund har staden med omgivningar dragits med stora fjärrvärmeproblem. I jakten på läckan tvingades man stänga av fjärrvärmen. Under lördagsförmiddagen uppges leveransen återigen fungera normalt.

– Vi började släppa på klockan 7 i morse, säger Michael Widing, pressansvarig på Kraftringen.

Lundaläcka

Hushåll i Lund, Eslöv och Lomma drog under kvällen och natten med störningar i fjärrvärmeleveransen. Nätet i de här orterna är kopplade till varandra. Men under lördagsförmiddagen uppges allt fungera relativt normalt, även om fortsatta störningar inte kan uteslutas.

– Jag kan inte lova att det inte blir fortsatt problem. Tryckbortfallet i ledningarna var så pass stort, säger Michael Widing.

Själva läckan i Lund identiferades under fredagskvällen, och har lagats under natten. Vad som orsakade den är än så länge oklart.

– Vi har lagat den ordentligt, och nu ska vi analysera vad det var som hände, säger Michael Widning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lundaläcka

Mer i ämnet