Foto: SVT

Ovanligt många anslöt till kippavandringen

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 200-300 personer trotsade stormen och gick med i lördagens kippavandring i Malmö. Det är ovanligt många och anledningen till anslutningen är förra helgens mordförsök.

Med en så kallad kippavandring tågade idag medlemmar i Malmös judiska församling genom stans gator  – många av de iförda den traditionella judiska huvudbonaden kippan. Manifestationen var planerad sen tidigare men enligt arrangörerna blev uppslutningen långt större än väntat efter förra helgens brutala knivdrama vid Möllevångstorget. Fortfarande sitter två unga män med kopplingar till Svenskarnas parti häktade misstänkta för mordförsök på fyra personer.

– Vandringen är för tolerans och rätten att få bära sin kippa utan att känna sig kränkt eller hotad, säger Barbro Posner från judiska församlingen, som anordnar dagens manifestation.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.