• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Pantern – en mardröm för bortalagen

Uppdaterad
Publicerad

IK Pantern har denna säsong gått från botten till toppen i hockeyns division 1. Laget från stadsdelen Kirseberg i Malmö, jobbar med små resurser, men är bara ett kval ifrån hockeyallsvenskan. Och framgångarna tillskrivs av många i klubben, lagets nya tränare Stephan ”Lillis” Lundh.

– Det är fantastiskt att det här kvarterslaget nu har chansen att gå upp en division. Samtidigt kan det visa andra att allt går, bara man ger sig tusan på det, säger tränare Stephan ”Lillis” Lundh.

Han började med att sätta laget i stenhård sommarträning, på grusplanen bakom Kirsebergs ishall. Väl på isen har Stephan ”Lillis” Lundh sett till att Pantern i år blivit en mardrömsmotståndare för bortalagen. Pantern har på smått otroliga en säsong gått från bottenlag till att vinna hockeyns division ett södra. Konditionen men framförallt sammanhållningen och ärligheten menar lagets lagkapten ligger bakom framgångarna.

– Vi har väldigt högt i tak. Alla är inställda på att jobba hårt, och vi är inte rädda för att såga varandra när vi inte göra jobbet på isen, säger lagkaptenen Kim Johansson.

Patrik Blomberg vann både hela lagets och hela seriens poängliga. Den 21årige centern tror att laget kan blomma ut ännu mer när kvalet till allsvenskan startar i Mars.

– Vi har fler snäpp att ut av det här laget. Sen hymlar vi inte med målsättningen heller. Vi vill vinna serien, säger Patrik Blomberg.

I Kvalserien kommer sex lag från hela Sverige göra upp om fyra platser till allsvenskan. För Pantern kommer en av resorna bli till Sundsvall, en tripp som enbart kostar klubben mellan 60-70 000 att genomföra. Matchen på isen är sin sak. Vid sidan om, vänds det på varje krona för att klara kvalet rent ekonomiskt.

– Vi måste hal tiden jobba hårt för att hålla budgeten i balans. Blir det billigast med flyg, buss eller tåg, sånt måste vi ständigt tänka på. det är dessutom svårt att planera nu när vi inte vet vilka lag som kommer kvala tillsammans med oss, säger assisterande tränaren och styrelseledamoten i klubben, Henrik Nilsson.

Vad hoppas du på för framgångar för Pantern i kvalet då?

– Jag hoppas såklart att pantern går upp i allsvenskan. Men vi måste förbättra en hel del organisatoriskt om vi tar det steget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.