Foto: TT Nyhetsbyrån

Persson ser svagheter hos Juventus

Publicerad

Juventus står på 20 raka hemmasegrar i serie A. På tisdag kommer Malmö FF till Turinklubbens borg.

– De är inte i fullt matchtempo ännu, det kan vi kanske utnyttja, säger Olof Persson, assisterande tränare, inför Champions League-mötet.

I ett 25-gradigt Turin strosade Olof Persson, Malmö FF:s assisterande tränare, runt på soldränkta gator på söndagen. På lördagskvällen hade han sett Juventus vinna med 2-0 mot Udinese i säsongens andra serie A-match inför 38 500 åskådare på Juventus Stadium.

Där ska Malmö på tisdag göra Champions League-debut mot ”den gamla damen”.

”Världsklass”

– Det är ju så klart ett bra lag. De är starka på alla positioner och det är världsklass på några av spelarna, säger Olof Persson till TT:s utsände.

Framför allt imponerades Persson av vänsterkanten på Juventus femmannamittfält – fransmännen Patrice Evra, längst ut, och Paul Pogba, centralt.

– Evra och Pogba hade ett fint samarbete. Kan de involvera (Carlos) Tévez i det när han droppar av lite blir de farliga.

De båda målskyttarna Tévez och den centrala mittfältaren Claudio Marchisio fick högst betyg av alla spelare av exempelvis den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport. Olof Persson var dock inte helt imponerad av Marchisio, italienaren som har skadade veteranen Andrea Pirlos roll.

Hål bakom Marchisio

– Med mina ögon kan det bli lite hål bakom honom. Han är kanske inte helt van vid rollen. Han går i väg och lämnar lite plats framför backlinjen. Det kan vi kanske utnyttja.

Det är första gången som Malmö FF nått Champions League. Något Olof Persson tror att ”mesta mästarna” Juventus, som i våras tog sin tredje raka serie A-titel, vill utnyttja.

– De vet om att vi är förhållandevis orutinerade på denna scenen och kommer säkert att smälla till direkt för att sätta sig i förarstolen. Det måste vi vara förberedda på, säger Olof Persson.

Fakta: Läget i lagen

 * Både Emil Forsberg (höften) och Magnus Eriksson (stukad fot) haltade när Malmö FF lämnade Ullevi i lördags efter 3-3 mot Häcken, men båda uppges kunna spela tisdagens Champions League-möte med Juventus, rapporterar Skånska Dagbladet på nätet. Detsamma gäller mittbacken Erik Johansson, som varit magsjuk under en längre tid.

 * Borta från spel sedan tidigare är Ricardinho, Simon Thern oc Guillermo Molins.

 * Juventus har fått klara sig utan backarna Giorgio Chiellini och Andrea Barzagli i upptakten av säsongen, men båda är aktuella att bilda trebackslinje med Leonardo Bonnuci. Chiellini (avstängd mot Udinese) ska ha återhämtat sig från en mindre skada och Barzagli satt på bänken i lördags, nyligen tillbaka efter skada.

 * Borta från spel sedan tidigare är mittfältsduon Andrea Pirlo och Arturo Vidal. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.