Foto: SVT

Försökte elda upp sig själv på kommunhuset

Uppdaterad
Publicerad

I morse greps en man av polisen efter att han försökte tända eld på sig själv. – Det blev ett väldigt tumult, säger kommunchef Per Almström.

Det var vid åttatiden i morse en man klev in på kommunhuset i Perstorp. Han var väntad och skulle ha ett möte med kommunens personal. Polisen var redan på förhand kallad till platsen.

Mötet gällde mannens barnomsorgsavgift. Han hade fått en faktura hem och mannen hävdade att han inte haft någon inkomst för den tiden och alltså inte kunde betala räkningen. Något kommunen inte höll med om, och det var detta som skulle diskuteras.

– Redan innan dagens möte hade han hotat att skada sig själv om mötet inte gick hans väg, säger kommunchef Per Almström.

Och därför var polis var kallad till kommunhuset. Under mötet blev mannen allt mer hotfull, och tillslut plockade han fram en flaska bensin och tändare som han hade haft med sig in. Och i det ögonblicket klev polisen in i rummet.

– Det blev väldigt tumultartat, och det var en brottningsmatch med polisen, säger Per Almström.

Nu är mannen gripen och misstänks för försök till mordbrand. Under dagen kommer förhör ske.

På kommunhuset i Perstorp beskriver Per Almström stämningen som upprörd och uppgiven.

– Vi har haft möten och informerat alla om vad som hänt, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.