Foto: DR

Polis i Skåne häktad i jätteknarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

En dansk polisman bosatt i Skåne sitter häktad i Köpenhamn sedan narkotikapolis för snart två veckor sedan gjorde sitt hittills största tillslag mot haschhandeln i fristaden Christiania.

Han ska inte ha varit inblandad i själva narkotikahandeln eller läckt information om polisens arbete mot handeln, men är enligt tidningen Ekstra Bladet misstänkt för ”narkohæleri”, det vill säga att han levt på pengar som hans fästmö tjänat på knarkaffärer. Även fästmön är häktad.

Sammanlagt har 80 personer häktats efter polisens razzior mot över 150 adresser i Köpenhamn och övriga Själland den 13 mars. Fyrahundra kilo hasch, tre miljoner danska kronor i kontanter och flera skjutvapen togs i beslag.

Flera av de misstänkta har kopplingar till mc-gänget Hells Angels. En av gängets ledare hittades dagen efter häktningen död genom självmord i sin cell.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.