Pyttebro-värnare besvikna

Uppdaterad
Publicerad

Trots ett tydligt nej i folkomröstningen den 27 november, så har den borgerliga alliansen i Ängelholm bestämt sig för att gå vidare med planeringen av en trafikled över den så kallade Pyttebron.

59 procent av de röstande sade nej till trafikplanen men röstdeltagande var bara 35 procent.

– Vi var från början tydliga med att vi skulle följa resultatet från om vi fick ett tillräckligt stort röstdeltagande – men det tycker vi inte att vi fått, säger Åsa Herbst (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm.

”Chockade över beslutet

– Vi i nätverket är chockade över beslutet. Väldigt många innevånare känner ett stort politikerförakt idag och stor besvikelse över att man inte kan lite på politikerna,

säger Jesper Gustafson i Nätverket Rädda Pyttebro-området.

– Det leder ju till att demokratin skadas, en stor skada på det demokratiska spelet som vi har i vårt samhälle. Vad är det för mening med att ha en folkomröstning när man ändå inte lyssnar till vad människona vill? säger Britt Marie Hansson (S) oppositionsråd i Ängelholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.