Räddningstjänsten ska inte bara rycka ut vid olyckor – utan även fokusera på barn och unga. Foto: TT Nyhetsbyrån

Räddningstjänsten får nytt fokus på barn och unga

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Malmö har haft en uppsökarverksamhet riktat mot unga i Rosengård. Det projektet kommer nu räddningstjänsten i Nordvästskåne att föra över till Helsingborg, Ängelholm och Örkelljunga.

Räddningstjänsterna i de tre nordvästskånska kommunerna går ihop efter årsskiftet för att samarbeta kring den nya uppsökarverksamheten, med fokus på barn och unga.

Det rapporterar Sveriges Radio P4

Till radion säger Anne Eriksson, avdelningschef på räddningstjänsten Skåne Nordväst, att det handlar om att ta till vara resurserna.

– Detta är inget vi gör för att spara utan det handlar enbart om att vi på ett bättre sätt ska kunna använda de resurser som vi faktiskt har, säger hon.

Projektet går ut på att räddningstjänsten ska vara synlig för allmänheten – något som Anne Eriksson tycker har lyckats på Rosengård.

– Det går ut på att lära känna människan bakom uniformen, men också att lära känna ungdomen bakom kepsen. Vi har sett att just de här mötena är betydelsefulla och haft väldigt god effekt i bland annat Rosengård men även här i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.