Roberto Mascaró vräktes för att han missat en hyreshöjning på 85 kronor. Foto: Josefine Holgersson

Roberto har fått ny hyreshöjning: på 30 procent

Uppdaterad
Publicerad

Roberto Mascaró har redan vräkts från sin lägenhet efter en hyreshöjning på 85 kronor. Det har Sydnytt tidigare berättat. Nu står han för ytterligare en höjning – den här gången på 30 procent.

Sydnytt har tidigare berättat om Roberto Mascaró, som vräktes från sin lägenhet när han var utomlands. Då hade han missat en hyreshöjning på 85 kronor och när han kom hem upptäckte han att hela hans lägenhet var tömd.  Han fick tillbaka den först när Kronofogden grep in.

Nu står han för en liknande situation – igen.

Bostadsrättsföreningen har höjt hyran för hans lägenhet med 30 procent – samtidigt som han befinner sig utomlands.

Det skriver Hyresgästförenings tidning Hem&Hyra.

”Det här är rena tortyren”

Bostadsrättföreningen vill höja hyran från drygt 5 700 kronor till drygt 7 400 kronor. De menar att hyran ska höjas efter en tak- och fasadrenovering. Dessutom har Roberto Mascarós badrum renoverats. I sommar ska  Roberto Mascaró möta sin bostadsrättsförening i hyresnämnden.

– Jag har blivit rekommenderad av Hyresgästföreningen att betala den gamla hyran och det är det jag har gjort. Det här är rena tortyren, säger Roberto Mascaró till Hem&Hyra.

På sin sida har han Sten Svensson, förhandlare på Hyresgästföreningen som menar att bostadsrättsföreningens argument är ”uppåt väggarna”.

– Man kan inte höja hyran hur som helst utan det finns regler kring det, säger Sten Svensson till tidningen.

Britt Forsell Pirozzi, kassör i bostadsrättsföreningen i centrala Malmö försvarar hyreshöjningen såhär i Hem&Hyra:

– Han har inte fått någon hyreshöjning på flera år. Vi kanske inte får igenom allt vi begärt men det är en väldigt fin lägenhet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.