S misstror moderat vallöfte

Publicerad

Socialdemokraterna underkänner den moderata satsningen på cancervården. ”Oseriöst”, säger Henrik Fritzon (S) i en kommentar.

– Köerna till vissa cancerdiagnoser är orimligt långa och det har Moderaterna haft åtta år på sig att åtgärda, säger Henrik Fritzon (S). Men istället har Moderaterna valt att prioritera låga skatter framför en välutbyggd sjukvård. Det kommer de fortsätta med nästa mandatperiod.

Enligt Socialdemokraterna är köerna till cancervården växt under det borgerliga styret och är i dag 80 dagar för njurcancer och 60 dagar för ändtarmscancer. Och de tror inte på att dagens vallöfte kommer att förverkligas.

– Hur ska Pia Kinhult finanisera förslagen? Vi socialdemokrater har varit ärliga med att vi måste höja skatten för att kunna förbättra sjukvården men Moderaterna kommer med nya reformer helt utan finansiering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.