Bilden är tagen från klubbens hemsida, strax efter att insamlingen startade på tisdagseftermiddagen.

Så ska ÄFF räddas

Uppdaterad
Publicerad

Under hela dagen har styrelsen i Ängelholms FF diskuterat hur klubben ska räddas. Ett steg på vägen blir att lita till fotbollsvänners goda vilja.

På sin hemsida har klubben nu lagt upp en insamlingsfunktion, där det delvis går att skänka pengar genom SMS.

Ett par timmar efter att insamlingen startade hade redan drygt 16 000 kronor kommit in.

– Det är ett steg mot lösningen, men vi fortsätter att försöka komma på vilka fler fantastiska möjligheter som kan finnas, säger styrelseledamot Mikael Modig.

Idén till insamlingen kom efter att klubben tagit emot en hel del kommentarer från oroliga Ängelholmare. Men potentiella bidragsgivare kan enligt Mikael Modig även finnas på andra ställen.

-Även folk från övriga delar av landet har hört av sig och uttryckt sin oror för att serien inte kommer avgöras på fotbollsplanen, säger han.

Omkring två miljoner kronor behövs för att rädda klubben från konkurs. Ifall den goda viljan från fotbollsvänner inte räcker till har styrelsen fler lösningar på lut.

-Vi vill ju sälja en av våra konstgräsplaner också. Kanske blir det på blocket, säger Mikael Modig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.