Foto: TT

Skånes politiker om vindkraften

Uppdaterad
Publicerad

Tilltron till vindkraften som en ekonomiskt hållbar energiproducent varierar kraftigt mellan de politiska partierna i Skåne. Medan (V) och (MP) vill satsa hårdare så är (SD) direkt negativa.

Att Sydnytts tittare upplever vindkraften som en het politisk fråga går inte att ta misste på. Men hur är det med engagemanget från de skånska politikerna? Sydnytt ställde frågan till regionpolitikerna i Skåne.

Och svaren varierar, både i engagemang och i innehåll. Några framhåller att frågan bara marginellt avgörs på regional nivå. Andra är tydliga med hur de vill att den politiska styrningen av energiproduktionen ska gå till, även på regional och kommunal nivå.

Sydnytts tittare har framförallt oroat sig för hur kultur- och boendemiljön påverkas av vindkraften. Och här verkar politikerna vara lyhörda, alla lägger in en mer eller mindre tydlig brasklapp om att här krävs hänsynsfullhet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2014 -Skåne

Mer i ämnet