Foto: Scanpix

gudrunschyman.se tillhör numera Gudrun Schyman

Uppdaterad
Publicerad

Simrishamnpolitikern och Vänsterpartiets förre partiledare Gudrun Schyman har fått rätt i en tvist om domännamnet gudrunschyman.se. Besökare har tidigare omdirigerats till Avpixlat – men nu är det slut med det.

Personer som har gått in på sajten www.gudrunschyman.se har blivit omdirigerade till den främlingsfientliga sajten avpixlat.info. Avpixlat är en sajt som ofta ger utrymme för rasistiska åsikter – något som Gudrun Scyman själv tar starkt avstånd ifrån.

– Jag delar inte de åsikter som står på Axpixlat, säger Gudrun Schyman.

Gudrun Schyman har reagerat på att besökare hamnat på Axpixlat när de besöker en sajt uppkallat efter henne. Därför vände hon sig till Stiftelsen för internetinfrastruktur. Och igår kom beslutet – det är hon som har rätt till domännamnet.

– Jag har tidigare blivit kontaktat av någon som ville sälja domännamnet till mig. Men det tackade jag nej till, berättar hon.

I sitt beslut skriver Stiftelsen för internetinfrastruktur att omdirigeringen har skett i syfte att skada Gudrun Schymans anseende och verksamhet. Det har skett i ond tro, står det i beslutet.

När Sydnytt ringer upp Gudrun Schyman för en kommentar blir hon förvånad.

– Jag har inte sett beslutet än. Men det är förstås glädjande, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.