Sjukhuset i Malmö hårt drabbat

Uppdaterad
Publicerad

Skånes universitetssjukhus – Sus – i Malmö drabbades hårt av regnovädret. Varken patienter eller personal har dock kommit till skada.

Hela kulvertsystemet under sjukhusområdet översvämmades av smutsvatten. Sedan 2 000 kubikmeter pumpats ut är kulvertarna åter torrlagda men kan inte användas förrän de både grov- och finsanerats.

– Det gör det svårt att flytta patienter mellan olika avdelningar och kliniker, säger Anna-Lena Boive, informationsansvarig på Sus.

Regnkaos i Skåne

På handkirurgen evakuerades redan på söndagen alla patienter på grund av kortslutning i ett ställverk som gjorde avdelningen strömlös. Sterilcentralen i samma byggnad förorenades med följd att alla planerade operationer på handkirurgen ställts in under måndagen.

Akuta operationer genomförs dock.

Hos hud- och strålningskliniken vid Jan Waldenströms gata har ett ställverk slagits ut. Samtliga sju hissar står stilla. Avdelningens frysar med hud- och cellprover förses med el från ett reservaggregat.

Strömlöshet har också tvingat vårdcentralen Fågelbacken i Malmös innerstad att hålla stängt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regnkaos i Skåne

Mer i ämnet