Skånetrafiken stoppar SD-annonser

Uppdaterad
Publicerad

Skånetrafiken stoppar delar av Sverigedemokraternas affischkampanj inför valet i september.

SD har köpt annonsplats på bussar i Malmö, Helsingborg och Stockholm. Men Skånetrafiken har sagt nej till tre av de tiotalet budskapen som SD vill tapetsera på bussarna:

”Stoppa det organiserade tiggeriet”

Val 2014

”Mindre invandring här, mer hjälp till flyktingar där!”

”Krafttag mot brottsligheten, mer stöd till brottsoffer”

– Vi blev väldigt förvånade med tanke på att SL accepterat samtliga av dessa budskap och inget av budskapen av en bred allmänhet uppfattas som det minsta kontroversiella, säger Martin Kinnunen, kommunikationsansvarig är ansvarig för bokningen av busskampanjen.

”Stämmer inte med vår värdegrund”

Magnus Andersson, som har verksamhets- och pressjour på Skånetrafiken under torsdagskvällen, säger till Sydnytt att annonserna inte överensstämmer med Skånetrafikens värdegrund.

– Vi har ett antal med en firma som har sålt annonsplats till SD. Enligt avtalet har vi möjlighet att tacka nej till de budskap vi inte tycker stämmmer med vår värdegrund och det har vi gjort i detta fall, säger Magnus Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet