Foto: Tobias Röstlund/TT Bildbyrån

Skånska kuststationer räddas kvar

Publicerad

Kustbevakningens kuststationer i Höllviken och Simrishamn blir kvar. 14 anställda som tidigare varslats om uppsägning får nu behålla sina jobb.

I juni varslade Kustbevakningen 125 anställda runt om i landet. För Skåne innebar beskedet att kuststationerna i Höllviken och Simrishamn skulle avvecklas. Varslet var en följd av att myndigheten saknade 133 miljoner för 2016. 

Men i regeringens budget höjs nu anslaget till Kustbevakningen. Redan nästa år skjuter regeringen till 20 miljoner kronor. För 2016 och framåt får myndigheten en permanent utökning av budgeten med 67 miljoner kronor.

− Den permanenta utökningen av anslaget tillsammans med engångstilldelningarna gör att jag nu med stor lättnad kan dra tillbaka alla varsel och att kuststationerna blir kvar, säger generaldirektör Lena Jönsson i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.