JB:s gymnasieskola i Hässleholm stänger helt. Foto: Nicolai Grant

Två skolor i Skåne tvingas stänga

Uppdaterad
Publicerad

JB-koncernen avvecklar nu alla sina skolor i Sverige. Hässleholms och Ängelholms gymnasieskolor stänger helt medan flera andra skånska skolor får nya ägare.

I ett pressmeddelande gick JB-koncernen idag ut med att man kommer att avveckla samtliga 23 skolor som man driver. Anledningen är ett krympande elevunderlag.

10 500 elever går i dag på JB-koncernens skolor, men nu kommer eleverna i Hässleholm och Ängelholm inte längre kunna gå kvar på JB:s gymnasieskolor.

– Vi har jobbat för att hitta nya huvudmän till skolorna, men inte lyckats, säger Magdalena Meyer, kommunikationsansvarig på JB Education.

Men koncernen har hittat nya ägare till 19 av skolorna i landet.

Gymnasieskolan i Malmö kommer att drivas av ett nybildat företag som Anders Hultin, VD för JB Education, kommer att leda.

Lärande i Sverige AB tar över gymnasieskolan i Lund och grundskolan i Löddeköpinge kommer i höst att drivas av AcadeMedia.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.