Polisen: ”Sköt för att döda”

Uppdaterad
Publicerad

Chauffören kastade sig ner på golvet för att undkomma skotten. Ärendet rubriceras som mordförsök eftersom polisen tror att skytten var ute efter att döda.

Det var under natten till idag som en buss i linjetrafik besköts vid Västra Klagstorp. Skotten träffade bussens vindruta och chauffören kastade sig på golvet och undkom från att bli skottskadad. Han fick föras till sjukhus med misstänkt whiplashskada sen bussen tvärstannat mot ett träd.

Bussen hade inga passagerare och var på väg till en uppställningsplats. Polisen tror att skytten var ute efter att döda, men vet ännu inte säkert om skotten var ämnade för just den specifika chauffören.

Polisens utredning visar att det var skarpa skott som användes. Beskjutningen rubriceras nu som mordförsök. En teknisk undersökning av bussen ska ske under dagen och främst är det kulorna som eftersöks.

Bussen kördes av företaget Veolia. Och under dagen hålls ett krismöte där skyddsombud och ledning närvarar.

– Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Staffan Kromnow, biträdande enhetschef på Veolia.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.