Malmö vill ha svar på om var tävlingen ska hållas.

Slaget om schlagern

Uppdaterad
Publicerad

I nästa vecka vill Malmö ha besked från SVT:s ledningsgrupp om staden ska stå värd för Eurovision songcontest i maj nästa år.

– Vi har bokat nästa 3 500 hotellrum och har andra arrangörer som vill in i arenan så vi måste få ett beslut, säger Karin Mårtensson, vd på Malmö arena till Sydnytt.

På tisdag reser Karin Mårtensson tillsammans med representanter för Malmö stad och Region Skåne till Stockholm för att förmå SVT:s ledningsgrupp att förlägga tävlingen i den skånska huvudstaden. Malmödelegationen tycker i sin ansökan på närheten till Kastrup, som man når med tåg från Malmö arena på 13 minuter och att det är lätt att ta sig till och från centrum samt att det finns stor erfarenhet av att arrangera stora musikevenemang i Malmö arena.

1992 hölls Eurovision song contest i Malmö ishall med en då relativt okänd Christer Björkman som svensk finalist. Han kom näst sist i tävlingen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2013

Mer i ämnet