Helsingborgs sjukhus Foto: SVT/SYDNYTT

Spädbarn utreds för MRSA-bakterier

Uppdaterad
Publicerad

Ett spädbarn på Helsingborgs lasarett utreds för multiresistenta MRSA-bakterier. Samtidigt tas prover på ytterligare ett barn som vistats i samma rum och som också kan vara smittat.

Spädbarnet låg först på neonatalkliniken på Skånes universitetssjukhus i Lund, när man i september konstaterade MRSA-bakterier där.

När barnet då testades var resultatet negativt. Därför vågade man flytta barnet till lasarettet i Helsingborg, där famlijen bor.

Nytt test positivt

Barnet genomgick senare ett nytt test och det provet var positivt. Eftersom det smittade spädbarnet delade rum med ett annat barn, har även det barnet isolerats.

– Vi begränsar även de anhörigas rörlighet, så att de enbart är med sina barn och inte vistats i andra utrymmen på sjukhuset, säger Eva Melanderl, chef för Region Skånes avdelning vårdhygien till Sydsvenskan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.