Statsministern besökte inbrottsdrabbad

Uppdaterad
Publicerad

Barbro Troedsson i Örkelljunga är en av tusentals svenskar som varje år drabbas av inbrott. Därför fick hon idag besök av statsminister Fredrik Reinfeldt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt är i dag på Skånebesök. I Örkelljunga träffade han poliser och människor som drabbats av inbrott.

Barbro Troedsson, en av de drabbade, var väldigt nöjd när statsministern lämnade bostadsrättsföreningen vid lunchtid.

– Han verkade verkligen lyssna på vad vi sa och verkade intresserad, säger hon.

Det var dock omskakande med all media som bevakade händelsen.

– Jag har nog inte hunnit smälta det än, säger Barbro Troedsson.

Barbro är en av sju boende i området som drabbades av inbrott på nyårsafton. På pressträffen fanns också polisen på plats för att informera Fredrik Reinfeldt om de särskilda satsningar som Skånepolisen gör just nu mot bostadsinbrott.

Besöket är en del av Fredrik Reinfeldts återkommande resande i Sverige. Och det är just brottslighet och framförallt mängdbrott som är statsministerns fokus för vårens resor.

– Det här är en resa jag gör för att skaffa mig en uppfattning om hur de som varit med om mängdbrott upplever situationen, säger Fredrik Reinfeldt.

– Jag har fått ta del av de känslor det innebär för de som utsätts för sånt här. Bland annat den ilska de känner, säger Reinfeldt som själv aldrig har drabbats av inbrott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.