Torbjörn Tegnhammar och Stefan Lindhe.

Stefan Lindhe petas av ung moderat

Uppdaterad
Publicerad

Torbjörn Tegnhammar, 32, är Malmös nya moderatledare. På måndagen vann han omröstningen i partiets fullmäktigegrupp över Stefan Lindhe, 45, och blir därmed Malmös moderata kommunalråd.

– Det känns jättebra, det är väldigt kul, säger Torbjörn Tegnhammar.

Moderaterna, som efter valet är bemannade med 14 mandat i kommunfullmäktige, har genomgått en föryngring i och med att namnen på ungdomslistan gjorde ett bra val och knep fem av mandaten.

Valet i Skåne 2014

Torbjörn Tegnhammar beskriver Malmömoderaternas framtid som en ”gigantisk utmaning” och han tror att han vann omröstningen på grund av hans mjuka stil.

– Det efterfrågas förnyelse. Min profil är av sådan art att den är ganska otypsikt moderat. Jag har en mjukare framtoning.

Han känner ett stort förtroende från både äldre och yngre moderater och han är inte orolig att utgången ska innebära en konflikt med Stefan Lindhe, som tydligt uttryckt att han vill lleda moderaterna in i nästa val.

– Det är en tuff process för alla som ställer upp i sådana här val, men det är en förtroendebransch.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Skåne 2014

Mer i ämnet