Foto: Arkivbild/SVT

Tågresorna tar längre tid i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Underhållsarbeten på järnvägsnätet förlänger restiderna i påsk.

Främst berörs resenärer från Stockholm mot Göteborg, Linköping, Malmö och Oslo samt sträckan Göteborg-Karlstad, enligt SJ.

Arbetena inleds på skärtorsdagen, 2 april, och avslutas på påskdagen, 5 april. Störst är påverkan 3-5 april då det går färre tåg än normalt. De tåg som går leds om till andra sträckor och i vissa fall ersätts en del av sträckan med buss. Flera nattåg ställs in.

SJ har en längre tid känt till och planerat för Trafikverkets banarbeten. Det ska därför ha framgått redan vid biljettbokningen hur lång restiden blir, men alla uppmanas ändå att kasta ett extra öga på biljetten.

Att Trafikverket valt att lägga underhållsarbetet på påsken beror på att det är färre resande under helgdagar jämfört mot vardagar och att man vill koncentrera arbetet till en långhelg i stället för att sprida ut det över tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.