Tjugo misstänkta för Limhamnskravaller

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett tjugotal personer som ska ha varit inblandade i kravallerna i Limhamn i slutet av augusti. Kammaråklagare Jörgen Larsson tror att det kan bli aktuellt att väcka åtal mot några av dem innan året är slut.

– Misstankarna mot flera av personerna är så starka att det räcker för att väcka åtal nu, men utredningen är inte klar, säger han.

Det gäller misstankar om våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och brott mot maskeringsförbudet.

Det var vid ett torgmöte som Svenskarnas parti höll i Limhamn i slutet av augusti som en motdemonstration med uppemot 1500 demonstranter urartade. Smällare och bomber detonerade och det kastades glasflaskor och färgfyllda ballonger.

Polisrytteriet sattes in och red rakt in i folkmassan. Tio personer fördes till sjukhus, en av dem hade blivit påkörd av ett polisfordon.

Sju anhölls, fem av dem för våldsamt upplopp, våldsamt motstånd mot tjänsteman och ohörsamhet mot ordningsmakten i olika kombinationer

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.